Silverette Gümüş Kapak

Yeni doğum yapmış, emzirecek olan bir annenin emzirebilmesi için en temel ihtiyacı aslında emzirmeyi istemesidir. Emzirmek sevgi işidir, çünkü hormonlar devreye girer. Kadın doğum yapar, anne olur, bebeğine aşık olur, bebeğine baktıkça içi sevgi dolar, beyin oksitosin hormonu salgılar, prolaktin süt üretir, kadın emzirir, bebek emer. Bir kısır döngü aslında.

Halk dilinde emzirmenin acılı olması, meme ucunun yara olması çok yaygın bir hikayedir. Ama gerçek böyle midir? Her emziren kadının meme ucu yara olacak mıdır, korunmanın yolu yok mudur?

Meme ucu hassasiyeti ilk günlerde sık görülü

r. Bebekler ilk doğdukları andan itibaren emmeye programlıdır. Bebek memeyi kavramayı ve emmeyi bilir ama bunları kolaylaştıracak şekilde vücudunun pozisyonunu ayarlayamaz. Bu sizin görevinizdir. Emzirme süresince doğru kavramayı koruyacak pozisyonda olmanız ve rahat olmanız çok önemlidir. Meme ucunda meydana gelebilecek hassasiyet ilk günlerde normaldir. Kavrama ile ilgili sorun olmadığı sürece meme ucunuz yara olmaz. Lakin gene de meme ucu bakımı önemlidir. Ama emzirme gerçekten canınızı acıtıyorsa, bu bir şeyleri değiştirmek için bedeninizin verdiği sinyaldir.

Peki, meme ucu bakımını nasıl yapacağız?

Şifa doğadan gelir, bu sebeple genelde doğal ürünler önermeye dikkat ediyorum. Silverette gümüş kapak da bunlardan birisi. Doğumdan önce ve doğumdan sonra emziren annenin en güvenli dostlarından birisi gümüş kapaklardır.

Neden gümüş ve etkisi nedir?

Gümüş yüz yılardır doğal tıpta kullanılmaktadır.
Silverette, İtalya’da Tecnologia Ospedaliera isimli bir medikal şirketi tarafından geliştirilmiştir. 2000 yılında tarihe meraklı bir medikalci olan Luigi Sevignani, okuduğu antik el yazması metinlerde ilginç bir objeye rastlar. Luigi’ye ilham veren bu obje, daha sonra bir dünya markasına dönüşen Silverette gümüş göğüs kapaklarını icat etmesine yol açar. İtalya’da Eurofins labarotuarlarında ürün analizleri yapılan, ve Azienda Ospedaliera di Padova hastanesinde 2 yıl test edildikten sonra İtalya Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanarak satışına izin verilen Silverette, 2016 yılından itibaren de ülkemizde annelerin en güvenle tercih ettiği bir üründür.

Silverette Dünyanın dört bir yanındaki annelere meme ucu yaralarını önlemek ve iyileştirmek için destek oluyor.

Koruma kapağı olarak annelerde kullanılan, tene ve süte temas eden gümüş kapakların işlemi, sıradan bir gümüş dökme işleminden farklıdır; gümüş dışında kullanılan maddeler, gümüşün ısıtılması ve soğutulması sırasında uygulanan işlemler belli standartlarda ve belli maddelerle yapılmalıdır. O sebeple meme ucunuz için alacağınız ürün konusunda çok dikkatli olmak gerekir. Sıradan bir gümüş kapağın 925 veya 945 ayar olması, ayar evinden alınan raporlar, CE veya ISO gibi belgeler, ürünün anne ve bebek sağlığı için uygun olduğu anlamına gelmez.

Silverette’ nin kullanımı ile ilgili olarak, incelediğim notlar ise;

 -Hem hamileler tarafından doğum öncesi önlem amaçlı kullanılabiliyor, hem de doğum sonrası meme ucu yara ve çatlakları oluştuktan sonra kullanılabiliyor.

 -Herhangi bir krem sürmeye gerek kalmıyor, bu da bebeğin kimyasallara maruz kalmamasını sağlıyor.

 -Emzirme öncesi göğüs ucunu yıkamaya gerek olmuyor, bu da meme ucunun ekstra tahriş olmasını engelliyor.

 -Gümüş antimikrobiyal bir madde olduğu için kapakları hijyen amaçlı olarak sık yıkamaya gerek kalmıyor, bu da kullanım kolaylığı sağlıyor.

  Silverette ile ilgili daha detaylı bilgi almak için web sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.


BU GÖNDERİ İÇİN YORUMLAR KAPALIDIR