BURADASINIZ

İyi büyüsün İyi Yaşasın

İyi büyüsün İyi Yaşasın

untitledGeçen hafta Anneysen.com daveti ile  Nestle’ nin  “İyi büyüsün İyi Yaşasın” platformunun tanıtımının yapıldığı harika bir etkinliğe  katıldım.

Peki, sizler biliyor musunuz?  Annelerin güvenilir bilgiye en kolay yoldan ulaşabilmelerini sağlamak için Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın içerik platformunu? Ben yeni tanıdım ve çok beğendim. Sizlere önce platformun tanıtım bültenini aktarıyorum.


Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın
ilk 1000 gündeki beslenmenin önemini vurgulayan, bilimdeki en son bulgulara dayanarak güvenilir ve doğru bilgiyi sunan bir eğitim ve içerik platformu.

Temelleri bebek beslenmesine dayanan dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé “İyi Büyüsün, İyi Yaşasın” sloganıyla günümüzde de bebek beslenmesinin önemini vurgulamaya ve bu alana katkıda bulunmaya devam ediyor.
Hamileliğin ilk günü ile başlayan, yani annelerin henüz minik misafirin varlığından habersiz olduğu andan başlayan ve 2 yaşın sonuna kadar devam eden süreçte ilk 1000 gün çocuk gelişiminde büyük önem taşır. İlk 1000 günde bebekler yaşamlarının hiç bir döneminde olmadığı kadar hızlı büyürler ve ileride kullanacakları zihinsel kapasitelerinin önemli bir kısmına ulaşırlar.
Bugün yetişkinlikte görülen diyabet, obezite ve kardiovasküler hastalıklar sadece yaşam tarzından kaynaklanan hastalıklar olarak görülmemekte direkt olarak erken dönem beslenme ile ilişkilendirilmektedir.
Bu sebeple, bebeklerin nasıl beslenmesi gerektiği ile ilgili güvenilir kaynaklardan edinilen pratik tavsiyelerle çocuklarımızın yaşamının ilk gününden itibaren onların gelecekteki sağlıklarına etki etme fırsatına sahibiz.
Ülkemizde hamilelik öncesinde, sırasında ve sonrasında annelerin en büyük ihtiyaçlarından biri güvenilir bilgi kaynağıdır. Fakat en değerli varlıklarımız çocuklarımızın sağlıklı büyüme ve gelişimleri için doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmak zaman geçtikçe daha zor hale geliyor. Günümüzde annelerin bilgi edinme amacıyla danıştıkları kaynaklar arasında internet başı çekiyor.
İnternetten yapılan aramalara bakıldığında ‘bebek’ aramalarda ‘araba’ ve ‘ev’ gibi jenerik konular kadar çok bilgi aranan bir alan konumundadır. Tüm ‘bebek’ ile ilgili aramaların yanına, ‘hamileliği’ eklediğimizde daha da büyük bir bilgi ihtiyacı göze çarpmaktadır.
Bu ihtiyaçlara cevap verebilmek, annelerin güvenilir bilgiye en kolay yoldan ulaşabilmelerini sağlamak için Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın içerik platformunu yarattık. Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın ilk 1000 gündeki beslenmenin önemini vurgulayan, bilimdeki en son bulgulara dayananarak güvenilir ve doğru bilgiyi sunan bir eğitim ve içerik platformudur.
Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın platformunda hamilelik öncesi, sırası ve sonrasında annelerin ihtiyaç duyabilecekleri her türlü bilgi ve makaleler, pratik ve hayati içerikler sağlayan temel bilgi kartları, anne adaylarının en çok aradıkları içeriklerden biri olan isimler sözlüğü ve bebekler için Diyetisten Elvan Odabaşı Kanar tarafından özel olarak oluşturulmuş ve yaş gruplarına göre sınıflandırılmış yemek tarifleri gibi bir çok faydalı içerik birarada bulunmaktadır.

Ayrıca Eczacı Mehmet Müderrisoğlu, Diyetisten Elvan Odabaşı Kanar ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Gülnihal Şarman’dan oluşan Uzmanlar Kurulu çeşitli içerik ve makalelerle platformu besleyecek ve kullanıcılardan gelecek soruları yanıtlayacaklar

Tanıtımın başında diyetisyen Ece Nevra Durukan bize Nestlé İyi Büyüsün İyi Yaşasın hakkında detaylı bilgiler verdi.

Plaform hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra sıra Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Doktoru Gülnihal Şarman’ ı dinlemeye başladık. Ben kendisini dinlemeyi çok seviyorum, çünkü her seferinde inanılmaz farklı ve yeni bilgiler aktarıyor. Kendisini daha önce İstanbul Doğum Akademisi Doğuma Hazırlık Eğitmeni Eğiticisi kursumun bir modülünde dinlemiş ve hayran kalmıştım. O gün aldığım değerli bilgileri sizlere aktarmaya çalışayım. Beni en çok etkileyen iki bilgi var, çok değerli ve ilginç.

Bebeklerin görme yetileri zamanla artar ve bu nedenle sürekli kucakta olmak isterler.

1

 

Bazı bebekler akşamüstleri daha çok ağlarlar. Aslında gece ve gündüz ayrımını daha iyi yapmaya başladığını ve daha çok beslenip ilk uzun uykusuna geçmek istediği için ağlarlarmış. Bu saatlerde bebeğinizi daha bol besleyin.
2

3

 

4

 

5

Etkinlik sırasında ayrıca  Rebul Eczane’ lerinin, sahibi olan Ecz. Mehmet Müderrisoğlu bizimle çok önemli bilgilerini paylaştı.

Bebeğinizi emzirirken ilaç kullanması gerektiğinde vereceğiniz damlayı emzirmeden önce verip hemen üstüne emzirin. Eğer emzirme sonrası damla verirseniz kusup verdiğiniz sütü de dışarı çıkarabilir. 

Bebeklerimize ve çocuklarımıza parabensiz ürün almaya özen gösteriyoruz ki benim için tek faktör parabensiz olması değil ama bazen fark edemediğimiz diğer detaylar var. Örneğin ürün içeriğinde ‘nipajin‘ ve ‘nipasol‘ yazıyorsa o ürünün paraben içerdiğini anlayabiliriz diye iletti Sayın Müderrisoğlu.

Bu güzel organizasyonun yapılmasını sağlayan öncelikle Anneysen.com’ a daha sonra Nestle ‘ye ve tüm konuşmacılara, TopKon Turizm’ e ve Wyndham Hotel İstanbul Kalamış’ a teşekkür ederim.

Sizleri Teknolojik Anneler’ in hazırladığı harika video ile baş başa bırakıyorum.


BU GÖNDERİ İÇİN YORUMLAR KAPALIDIR