Hamilelikte çatlaklar

Hamilelikte çatlaklar her kadının kabusudur. Aslında bence hamileliğin tatlı cilvelerinden biridir. Genelde karın ve kalçalarda görülür. Değişen hormonlar, alınan kilolar sebebi ile çatlamanız mümkün. Bu çatlaklar biraz da cilt yapısı ile alakalı. Gerçeği söylemek gerekirse ben hiç çatlamadım. Piyasada satılan herkesin kullandığı bir ürünü kullandım, hatta hatırlıyorum doktorum önermişti. Ben hiç sormamıştım bile, sanki demir ilacı önerir gibi çatlak kremi önermişti. Düzenli olarak bu kremi sürdüğümü hatırlıyorum. Sonuç; dediğim gibi hiç çatlamadım. Belki sürekli koruduğum için belki de cilt yapım müsait olduğu için. Ama gene de önlem almak lazım. catlak

Çatlak nedir?

Cildimizde 3 katman bulunur: En dışta bulunan epidermis, ortadaki dermis ve en alt katman subkutan katman. Eğer dermis düzeyinde bir sıkıntı yoksa çatlak meydana gelmez. Çatlakların meydana gelmesinde hormonlar önemli bir rol oynar. Kolajen ve elastik lifler cildin gerilmesiyle aktive olur ve hemen müdahale ederler. Bu maddelerin eksikliğinde dermis ve epidermis yırtılır.
Genelde karın, göğüs, kalça ve kollarda görülen çatlaklar, yağ oranının fazla olduğu bölgelerdir. Hamilelik sonrası depresyona bir de çatlaklar eklenince dayanılması güç bir durum söz konusu olur.

Kilo alımı başladıkça karnınız gerilmeye başlar ve hafif kaşıntı başlar. Aman sakın kaşımayın. Hemen kullandığınız ürünü sürebilirsiniz.

Çatlaklar nasıl önlenebilir?

Piyasada bulunan içeriği kimyasal olmayan ürünler kullanabilirsiniz. Bir sonraki yazımda hangi ürünleri kullanabilirsiniz anlatacağım. Ayrıca çatlakları önlemenin doğal yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar;

Bol bol su için.

water1

Egzersiz yapın.
Hamilelikte egzersizin önemine daha önce konuk yazar Merve Polat ‘ın yazısında yer vermiştim.

spor

Düzenli ve sağlık beslenin, kilonuzu koruyun.

beslenme


BU GÖNDERİ İÇİN YORUMLAR KAPALIDIR