BURADASINIZ

Hamilelik ile ilgili en içten kitap; “Kutsal İnek”...

Hamilelik ile ilgili en içten kitap; “Kutsal İnek”

Geçtiğimiz hafta tanıtım lansmanı vardı, gidemedim. Ama haftalar önce bu kitabı görmüş ve direk Ceylan Naz Baycan ile iletişime geçmiştim. Kendisi çok nazik bir şekilde hemen imzalı kitabını gönderdi. Malum işim gereği, hamilelik gibi bu tarz günlükler çok ilgimi çekiyor. Kitap çok hoş bir dille yazılmış, tam bir yaşanmışlığın öyküsü aslında. Anne olan herkes okurken, “Ah! Evet evet aynen ben de böyle yaşadım.” diyebileceği tarzda bir kitap. Eğlenceli bir kitap. Şu an ortalardayım, arada sayfaları karıştırdım, itiraf ediyorum. Özellikle doğuma hazırlık kursunda yaşananlar beni çok güldürdü.

“Hamilelik kutsaldır, laf eden çarpılır.” diyor kitabın başında… Aman dikkat!

Kitabın basın bülteninden size bir kaç alıntı yapmak istiyorum. Kitabı ben sevdim, size de tavsiye ederim. Hatta belki yılbaşı hediye çekilişimde imzalı kitap size çıkabilir, ne dersiniz?

kutsalinek

Ceylan Naz Baycan, ilk kitabı Kutsal İnek ile hamilelik sürecini ve o dönemde yaşadığı özel anları tüm doğallığı ve kendine özgü mizah anlayışıyla okuyucuyla paylaşıyor. Kutsal İnek; hamilelik ile ilgili masalları değil, çıplak gerçekleri anlatıyor! Üstelik bunu muzip bir dille yapıyor.

“Lunaparkta gondola binmeye inat edip, bindiği andan inene kadar da çığlık çığlığa bağıran çocuklar gibiyim… Bir şeyi hem isteyip hem de ondan fazlasıyla korkuyorum.”  

Kutsal İnek, 28 yaşındaki genç bir anne adayının 40 hafta boyunca yaşadığı duygusal iniş çıkışlarını, bekleme odalarında yaşadıklarını ve eşe dosta, akrabalara bu “güzel” haberi paylaşma heyecanını tüm “garipliği” ve gerçekliği ile anlatıyor.

“Bu hikâyeyi anlatıyorum ki mutluluktan çıldırmış gibi görünen hamilelerin yanında siz de benim gibi yalnız hissetmeyin, kederlenmeyin… Absürt olayların sadece sizin başınıza geldiğini, yalnızca sizin yer yer kocanızı öldürmek istediğinizi sanmayın!”

Kutsal İnek; sadece hamileler ya da anne adayları değil, “hayatı sorgulayan” şehirli kadınlar için de bir kılavuz niteliğinde…


BU GÖNDERİ İÇİN YORUMLAR KAPALIDIR