BURADASINIZ

Doula (Doğum Destekçisi) kimdir? Banu Tozluyurt il...

Doula (Doğum Destekçisi) kimdir? Banu Tozluyurt ile sohbetimiz

Banu’nun Dünyası’ nın Banu Tozluyurt ile doulalık hakkında çok güzel bir söyleşi yaptık. Bu keyifli sohbet için kendisine çok teşekkür ederim.

Ah ben hiçbir zaman çekmedim şu hayatta lohusalığımda çektiğim kadar. Harika bir hamilelik, kolay bir doğum, mis gibi bir bebek, anlayışlı bir eş, eve geliş enfessss ama doğumdan sonraki hafta başlayan ve üç ay süren sıkıntılı dönem. Öyle klasik postpartum depresyon değil. Anlatsam Elif Şafak’ın Siyah Süt’ü hafif kalır ama anlatmayacağım çünkü benimki bir takım kimyasal denge sorunlarından da kaynaklanıyordu, ön yargı oluşturmak istemem. Fakat dokuz yıl önce bugün bildiğim konuları bilsem, bugün arkadaş olduğum kişilerle arkadaş olsam eminim çoğu sıkıntıyı yaşamazdım. Yanlış anlaşılmasın çevremde ailem dahil herkes pervane oldu ama iş pervane olmakla bitmiyor, akıllıca pervane olmak gerek.

İşte Türkiye’de yeni bir kavram var. Duydunuz mu hiç DOULA kelimesini? Ben de Esra Demiröz  ile tanışana kadar duymamıştım. Esra anlattı ben ağzım açık dinledim ve insanlar ne güzel işler yapıyor dedim. Buyurunuz sevgili okur Doulalık ile sizi başbaşa bırakıyorum…

Devamı için, tık tık..

banu_rop

 

 


İLGİLİ YAZILAR

BU GÖNDERİ İÇİN YORUMLAR KAPALIDIR